top of page

Wie zijn wij?

IMG_3045.JPG

Alexander Ghyssels

Hallo ik ben Alexander Ghyssels. Ik ben een gekwalificeerde en ervaren professional en help patiënten in Neder-over-Heembeek sinds 2013 in groepspraktijk Vanhoorne die ik dit jaar (2020) volledig overnam. Ik gebruik wetenschappelijk gevalideerde en op bewezen feiten gebaseerde behandeltechnieken om de gezondheidsproblemen van mijn patiënten op te lossen. 

 • Master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie (VUB) - Specialisatie: Sportkinesitherapie - Graad: Cum laude (2007-2012)

 • ManaMa in de Manuele Therapie (UGent) - Graad: Cum laude (2015-2016)

 • Manuele Therapie van het bekken: IMFT (2021)

 • Dry Needling: The Hive academy for health professionals (2022)

Ik ben al heel mijn leven gefascineerd door het menselijk lichaam en wetenschap. Hieraan gekoppeld probeer ik tijd te vinden om te sporten. Hierdoor is ook mijn passie voor de kinesitherapie en manuele therapie gegroeid. In mijn vrije tijd probeer ik te gaan lopen, speel ik graag eens een match tennis en probeer ik nu en dan eens te fietsen. 

Hallo! Ik ben Lore Crabbé, sinds augustus 2022 officieel inwoner van Brussel en kiné bij Algho. 

Ik heb twee masterdiploma’s binnen de kinesitherapie behaald aan de KU Leuven, eentje in 2021 voor neurologische revalidatie en een jaar later mijn tweede binnen de musculoskeletale revalidatie. 

Ondertussen heb ik volgende bijscholingen gedaan: 

 • Dry Needling - basismodule (Trigger)

 • Dry Needling - Bovenste Kwadrant (Trigger)

 • De schouder: Van diagnostiek tot behandeling - Filip Struyf (Next Academy)

Aan de hand van manuele technieken in combinatie met oefentherapie probeer ik de patiënt zo (pro-)actief mogelijk om te laten gaan met de klachten, zodat hij hier thuis zelf mee aan de slag kan en in staat is de pijn aan te pakken zonder mijn directe hulp.  


In mijn vrije tijd ga ik graag naar de fitness. Hier heb ik al veel extra inzichten gekregen over het menselijk lichaam en oefentherapie, wat ik probeer te implementeren tijdens mijn sessies met patiënten. 

Lore Crabbé

Marie-Astrid Cuvelier

In 2017 studeerde ik af aan de KULeuven in de neurologische revalidatie. Hierna behaalde ik een tweede master, namelijk Sportkinesitherapie aan de UGent. Om steeds up to date te blijven van de recente wetenschappelijke evidentie binnen de kinesitherapie, volg ik steeds verschillende cursussen. Zo heb ik me o.a. bijgeschoold in:

 •  Manuele opleiding IMFT (i.o.)
   

 • Dry needling (Smarteducation)
   

 • Pilates (Formaterapia)
   

 • Perinatale begeleiding (Women’s Health)

Met mijn kennis en een goed luisterend oor, ga ik samen met de patiënt op zoek naar de beste aanpak voor zijn/haar klachten.

Mijn interesse om verder sportkinesitherapie te studeren komt uit mijn ervaring als danseres. Verder heb ik veel interesse in het menselijk lichaam en hoe het lichaam beweegt. Zo begeleidde ik vorig jaar ook jonge dansers uit Conservatoire de la danse de Bruxelles en hou ik mij in mijn vrije tijd graag bezig met yoga en pilates.​

bottom of page